12 oktober 2020

Feedback 1 år efter sömnträning!

Fick mail från en familj som jag hjälpte för ett år sedan. Så skrev mamman till mig:

“Hej Hanna,
Vi är så tacksamma över de tips du gav mig och min man med vår dotters sömn! Vi fick hjälp av dig för ungefär ett år sedan och allt sömnrelaterat har sedan dess gått som på räls. Du är grym!”

Jag gick tillbaka och lästa vad familjen skrev när de sökte hjälp hos mig:

Vi börjar bli desperata. 1,5-åring vaknar en/flera gånger per natt och kan vara vaken i flera timmar. Osäker på exakt när det blev såhär, men delar av detta har pågått i ungefär tre månader. 
Alex (1,5 år) somnar numera på promenad i bärsele eller vagn vid 19 om kvällarna. Hon kommer inte längre till ro om vi läser eller sjunger hemma. Hon vaknar nästan varje natt (hon sover i vår säng) ett par gånger och ska upp och gå runt. Hon säger att hon vill äta och får då oftast då en banan och vatten. Hon verkar väldigt trött men kan trots det vara uppe i ibland tre timmar eller mer. Vi sjunger, bumpar rumpa men hon kommer inte till ro. Ibland är hon ledsen, ibland inte. Sedan en dryg vecka tillbaka har vi börjat gå mitt i natten med bärsele för att få henne att somna om (en eller flera gånger) och det funkar oftast. Alex har en storebror som sover i samma rum (ibland i egen säng/ibland i vår), och vi kan ibland känna stress över att han riskerar att vakna om Alex låter för mycket. Vi bor nämligen i en tvåa. 
Vi börjar bli desperata och behöver hjälp. Jag fick ditt namn när jag igår handlade på Arket av en Natalie (osäker på stavningen). 
Jag är konstant trött. Hoppas du har möjlighet att ta ett samtal med oss.”

WOW! Att sömnen fungerar ett år efter familjen arbetade med den visar att det går att påverka sömn som inte fungerar.