Möt Sömncoachen

Varmt välkommen till Sömncoachen!

Under 15 år har jag utbildat föräldrar i barns sömn och hur man inför hållbara rutiner som påverkar sömnen positivt.  Genom åren har jag samlat massor med erfarenhet kring att utbilda, handleda och stötta föräldrar så de kan guida sina barn till en trygg och självständig sömn. Mitt sätt att jobba innebär att jag alltid anpassar min handledning efter barnets ålder och personlighet. Grunden är densamma och med åren har mitt sätt att jobba med barns sömn kommit att kallas ”Lillis Räv-metoden” efter min omtyckta barnbok ”Visst kan Lillis Räv sova!”

Jag har tillbringat många nätter med att guida föräldrar när nya rutiner kring sömnen införs. Det har gett mig en helt unik erfarenhet av att stötta när det är svårt. Ibland är jag hemma hos familjen i deras bostad och ibland handleder jag över länk.

Det är en ynnest att se trötta mammor och pappor växa i rollen som förälder och höra familjer berätta att när sömnen fungerar så fungerar vardagen, att det är roligare att vara förälder och om knackiga relationer som förbättras tack vare tillräcklig sömn för hela familjen.

Lite om mig..

Tillsammans med min man Mattias och våra tre barn bor jag på en liten gård strax utanför Göteborg. Jag är utbildad sömncoach, gymnasielärare och barnboksförfattare. Mitt stora intresse för barns sömn och forskning kring sömn började när jag blev förälder.

Som nybliven mamma var jag känslomässigt ganska upp och ner. Helt ärligt så var de fluffiga rosa molnen få.. Som så många andra föräldrar var jag vilsen och hade i princip ingen erfarenhet av bebisar. Sömnen fungerade dåligt för oss och det gjorde mig skör och orolig. Det var här någonstans önskan om att hitta en väg framåt till en fungerande sömn började växa.

När vi började förstå hur sömn, mat, rutiner och trygghet hänger ihop började sömnen fungera. När vår flicka fick den sömn hon behövde var hon gladare och åt bättre och vi upplevde att hon var tryggare och stabilare på flera olika sätt. Efter hand började jag drömma om att hjälpa föräldrar i liknande situation som vi varit i. Idag jobbar jag fullt ut som sömncoach och jag stortrivs som sömnrådgivare!

Allt gott, Hanna

Böcker

Sömncoachen gjorde debut som författare juli 2020 med boken ”Visst kan Lillis Räv sova!” Boken om den lille rävungen kom snabbt upp på listorna för bäst sålda barnbok. Sedan dess har boken fortsatt att dominera topplistorna och är nu en modern klassiker! Boken om Lillis Räv innehåller godnattsaga samt en faktadel med kunskap för föräldern om små barns sömn och hur man kan förbättra sömnen. 2022 släppte Sömncoachen sin andra bok ”Visst kan Sally Säl sova!” Boken är uppbyggd på liknade sätt som Lillis Räv och innehåller godnattsaga, faktadel om sömn för förskolebarnet. Här är råden anpassade för barn ca 2-5 år. Dessutom innehåller boken en avslappningsövning som ni kan göra för att varva ner för och förenkla insomningen.
visst-kan-lillis-rav-sova

Visst kan Lillis Räv sova!

2020
visst-kan-sally-sal-sova-somnkunskap-for-barnfamiljen

Visst kan Sally Säl sova!

2022
Visstkanvisova

Visst kan vi sova!

2024

Uppdrag

BABY TALK PODD
KNATTEPLOCK podden
Live på Instagram “En Familjs sömnstory" - hör föräldrarna berätta om sina erfarenheter (22 juni 2021)
Live på Instagram “Ett samtal om barns sömn och bristen av den” - i samarbete med @babyjourneyapp (från 12 april 2021)
Medverkat i TV4 Nyhetsmorgon juli 2020
Under 2019 handledde jag över 200 familjer via Rådgivande telefonsamtal och Utökad handledning
Föreläst om barns sömn för flertalet Barnavårdscentraler, Öppna förskolan och Landskrona församling
Medverkat i podden Rulla vagn under 2018 och 2019
Medverkat i Kropp och Själ i Sveriges Radio
Medverkat i Radio Sjuhärad, Radio Göteborg och P4 Extra
Författare till boken “Visst kan Lillis räv sova! – din guide till bättre sömn.” Boken om Lillis är en Godnattsaga för barn i 5 månader till ca 3 år. Här får du följa Lillis väg till djup sömn. Del 2 i boken är en steg för steg handbok för dig förälder om du vill förbättra sömnen för ditt barn.
Författare till boken “Visst kan Sally Säl sova! - sömnkunskap för barnfamiljen”. Boken vänder sig till barn i åldern ca 2-5 år och deras föräldrar. Här får du följa Sally Säl på förskolan och vad som händer när hon ska lägga sig på kvällen. Boken består av tre delar: Del 1: Godnattsaga Del 2: Faktadel med konkreta råd Del 3: Avslappningsövningar för barn och förälder

Är du redo för bättre sömn?

Jag brinner för att hjälpa föräldrar med barns sömn! Att se föräldrar och barn gå från att vara trötta och oroliga till utvilade och trygga är magiskt! Med stort engagemang och lång erfarenhet gör jag mitt bästa för att hjäpa dig och din familj till en fungerande sömn!