Sömnen & barnets egna vilja

Våra barn växer och förändras genom uppväxten. Det är lätt att följa den fysiska utvecklingen och se hur barnets förmåga att använda sin kropp ökar med åldern. Det är till exempel en stor händelse att för första gången se sitt barn rulla över från mage till rygg eller ställa sig upp på egen hand. Den fysiska utvecklingen sker snabbt, det märks inte minst på att ditt barn växer ur sin garderob i en rasande fart – framförallt under det första levnadsåret.

Den psykiska utvecklingen sker i ungefär samma hastighet som den fysiska, men eftersom den psykiska utvecklingen inte syns lika tydligt utåt kan det vara svårt att som förälder hänga med i svängarna. Det som fungerade för några dagar sedan kan nu helt tvärt ha slutat att fungera. En del föräldrar upplever att deras barn kan förändras över en natt och gå från att vara ett förnöjsamt barn till att vara ett barn som uttrycker mycket missnöje – och vice versa.

Ju äldre ditt barn är, desto mer egen vilja uttrycker barnet. Det är helt i sin ordning och en viktig del av barnets utveckling.

Läs hela artikeln hos Preglife för att få råd kring barns sömn.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Preglife_logo-dark_pink_RGB-1-1024x289.png