17 januari 2022

Den 1,5 åriga pojken kan sova!

Mail november 2021:

”Hej Hanna, 

 

Jag är intresserad av att ta din hjälp för att få vår son att sova på natten.

 Han vaknar oftast flera gånger på natten, men minst en gång så får han ett stort utbrott. Detta utbrott kan pågå i flera timmar. Han vaknar och får för sig att vägra ligga kvar i sängen (varken vår säng eller hans egen). Han blir superarg när man försöker lugna honom med en hand, sjunga eller prata med han och han ska bara klättra ur sängen hela tiden. Han är så trött/arg att när han har kommit ur sängen lägger han sig ner och skriker på golvet. Han spänner hela kroppen och bara skriker om man bär honom. Ingenting passar. Vi kan gå runt med honom är bärsele i flera timmar för att han ska somna om men till sist så blir han pigg istället. Så oftast övergår det skrikande/arga utbrotten till glatt och piggt barn som vill leka och prata. Om man skulle lägga honom i sängen när utbrotten är över så börjar det bara om med ett nytt utbrott.  

Hälsningar, xx

Mail januari 2022:

(en liten sammanfattning hur familjen tog sig från sömnbrist till Sömnskolan och fungerande sömn)

“Hej Hanna! 

När vi pratade med vårdpersonal eller andra föräldrar så fick vi alltid höra att det kommer att ge med sig och att det kommer att vända när vår pojke börjar på förskolan. När han väl började på förskolan hade vi höga förhoppningar och längtade till dagen då det var vår tur att få sova. Så blev inte fallet, utan tvärt om. Han började sova ännu sämre på nätterna (hur det nu var möjligt). Han orkade inte med tempot på förskolan, han var konstant ledsen och grinig, ville inte äta och kom inte till ro för middagsvilan.

Vi var helt slut av nätter med bök och raseriutbrott, men när vi sedan fick reda på att han heller inte orkade med förskolan blev vi helt förstörda. Vi kände att vi behövde hjälp för att vi skulle klara av vardagen och för vår sons skull för att han skulle kunna få de bästa förutsättningarna på förskolan. Vi hittade Sömnskolan med Hanna och det har bokstavligen vänt upp och ner på vår värld. 

Nu har det gått 6 veckor sedan vi slutförde Sömnskolan och det har varit den bästa investeringen. Jag hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat tänka mig att det skulle blir så här bra. Nu sover han 12 timmar om natten och somnar oftast om av sig själv om han skulle vakna.  Han är en helt annan pojke idag, så glad och fylld av energi. Nu älskar han förskolan och pedagogerna säger också att de märker en stor skillnad. Hela familjen mår så mycket bättre nu!

Tack Hanna för att du hjälpte oss. Sömnskolan var verkligen toppen! Kan verkligen rekommendera alla detta! 

 Hälsningar xx