18 augusti 2022

Familj som gått Sömnskolan

Här berättar mamman hur det gick att införa de rutiner de lärde sig om under Sömnskolan och hur det gått fram till idag. Familjen började Sömnskolan i september 2021, då var deras pojke 10 månader. Vid 16 månaders ålder strulade sömnen igen och nu när deras pojke är ca 18 månader och efter semestern fungerar sömnen igen.

“Sömnträningen för oss gick superbra från dag 1. Från att ha vaknat 1 gång i timmen sedan min son var väldigt liten och sova i samma rum som oss, till att sova i eget rum och somna ensam i sängen på några minuter, vakna 1-2 gånger per natt i början var en dröm. Samtidigt som rutinerna började sätta sig, kom en hel drös med tänder vilket påverkade sömnen men det var fortfarande bättre än innan sömnträningen.

Vi började när vår son var 10 månader och när han var kring 16 månader började sömnen strula igen. Mycket sjukdomar från förskolan vilket resulterade i att han sov hos oss. Han ville inte somna själv, kunde vakna mitt i natten och vägrade somna om, om vi inte höll honom i handen. Innan sommaren var vi rätt slut och efter råd från Hanna kom vi fram till att vi börjar om med sömnträningen, men under semestern gör vi det som funkar. Lagom till sista veckan på semestern, ville han själv sova i sin säng och vi kunde gå ur rummet.

❤️

Nu sover han hela nätter igen, som att han själv kom ihåg hur skönt det är att sova och kommer ihåg att mamma och pappa är precis utanför. Vet inte vad vi skulle gjort om vi inte kom i kontakt med Hanna och Sömnskolan 💜💛