26 oktober 2019

Utökad Handledning - 6 månaders pojke

Utökad Handledning innebär att jag är med familjen hela första natten när de nya rutinerna införs samt handleder och stöttar därefter dagligen under kommande två veckor.

“Det har har nu gått en månad sedan Hanna var hos oss. Vår son var då 6 månader och hans sömn hade varit väldigt osammanhängande med många uppvak sedan han var ca 2 månader. En vanlig natt vaknade han en gång i timman, hela natten igenom. VI försökte så gott det gick att få honom att somna om vilket ofta resulterade i att han blev upprörd och eller ledsen, det som funkade bäst var att amma honom till sömns men det tog ändå ungefär 30 min varje gång. Konsekvensen var att jag inte fick sova mer än på sin höjd 1,5-2 timmar sammanhängande under flera månader och att vår son sov på tok för lite.

Vi sökte runt efter hjälp men ingenting fungerade. Vi hittade Hanna och vi kände att vi behövde hjälp hemifrån. Första natten, när Hanna var hos oss, kämpade vi med att hjälpa vår son att komma till ro med beröring och när han var lugn lämnade vi honom att somna in på egen hand. Det gick över förväntan, han lät sig lugnas och somnade gott, utan gråt, varje gång han vaknade på natten.

På en månad har vi bara gått in till honom ett par gånger och hjälp honom att varva ner och närma sig sömnen. Han vaknar då och då på natten och undrar var vid är och somnar gott om igen när han hör vår röst utanför dörren.

Kan verkligen rekommendera att ta hjälp av Hanna!

//Linnea