22 augusti 2023

Den självstående mammans feed back 2 år efter Sömnskolan

”Hej Hanna!

Lucas fyller 3 om 2 veckor. I somras tog jag bort dagssömnen och han slutade med blöja. Han sover så otroligt tryggt oavsett plats vi varit på under semestern. Ibland vaknar han på natten och behöver kissa men somnar om direkt efter det. Jag är otroligt tacksam för den hjälp jag fått av dig!! 💞

Mammmans feedback två år efter Sömnskolan:

* Varför sökte du hjälp med sömnen? Berätta om din situation innan ni gick Sömnskolan 

Jag är självstående förälder, dvs jag har allt ansvar och inte minst tar jag alla nätter själv. När min son var 10 månader och vaknade 2-5 ggr/natt började jag fundera på hur det skulle gå när jag skulle återgå till jobbet. Jag började höra mig för och se mig omkring efter möjliga lösningar. Jag fick tips från en bekant som själv gått Hannas Sömnskola. Jag trodde inte mina öron när hon berättade att hennes dotter sov från 19-07 utan att vakna. Det lät för bra för att vara sant. Jag hade allt att vinna och ingenting att förlora så jag startade Sömnskolan strax efter sommaren och då var min son nyss 1 år fyllda. Jag skulle börja jobba i november så det kändes som en bra tajming. 

* Vad tyckte du om Sömnskolans föreläsningar och övrigt studiematerial?

Väldigt tydligt, enkelt och pedagogiskt. Klokt med 3 föreläsningar och övningar däremellan för att vara väl förberedd inför själva sömnträningen.

* Vad tyckte du om den personliga handledningen, alltså de två samtalen med Hanna?

Toppenbra! Det dyker alltid upp frågor efter föreläsningarna och när man läser materialet. Hanna hade alltid bra svar med flera olika alternativ för hur jag skulle gå vidare. Tillsammans diskuterade vi oss fram till vad som troligtvis skulle passa min son bäst. Det andra samtalet med Hanna var extra värdefullt för att få praktiska tips för situationer som uppstått under själva träningen.

* Skulle du rekommendera kursen till andra föräldrar? Om ja, varför? 

Ohja! Det här är det bästa jag gjort för mig och min son. Jag rekommenderar alla jag pratar med som ska få eller nyligen fått barn denna träning. Har även gett bort Hannas bok ”Visst kan Lillis Räv sova!” i Babyshower-present till mina vänner. För egen del så kan jag vara en bättre förälder tack vare att nu är utvilad. Eftersom läggningarna på kvällen går smidigt får jag betydligt mer egentid på kvällen vilket är oerhört värdefullt. Jag märkte även stor skillnad på min son efter sömnträningen. Han var piggare och gladare på dagarna samt åt betydligt bättre (bara en sådan sak :)). På det hela taget blev vi båda mer harmoniska tack vare de nya sömnrutinerna. 

Idag, 2 år efter avslutad sömnträning är han en otroligt trygg med sömnen oavsett plats – dvs både hemma, hos mormor och morfar samt när vi är på resande fot. Det var helt enkelt inte för bra för att vara sant. Det ÄR sant 🙂

* Var kursen värd sina pengar eller var den för dyr? 

Väldigt prisvärd. Det är mina bäst investerade tusenlappar jag någonsin gjort! 

Hälsningar A