11 mars 2023

Del 1. Familjen Jungebrants sömnresa med TRILLINGARNA Sam, Lennon och Noah

Sömnresan började igår kväll! Häng med och se hur det går till när jag handleder Emma och Jonatan till en fungerande sömn med 10-månaders trillingarna Sam, Lennon och Noah.

Trillingarna är födda i v 32 den 18 maj 2022. Emma och Jonatan kom in i ganska bra rutiner från start och det mesta har gått över förväntan bra med killarna. Båda föräldrarna har kunnat vara föräldralediga och det har hjälpts åt med trillingarna och storasyster Novalie som är 4 år.

Någon gång före jul, när trillingarna närmade sig 8 månaders ålder, blev sömnen sämre med fler uppvak på natten och ordentligt långdragna läggningar på kvällen, ibland har läggningarna tagit 3 timmar! När alla till slut sov kunde Emma och Jonatan andas ut – men bara en kort stund för sen började nattens alla uppvak.

Jonatan mailade mig och frågade om jag kunde hjälpa familjen med sömn. Mitt svar var såklart “Ja!”

Att få hjälpa en familj hela vägen från start till mål – det jag kallar Utökad Handledning – är något av det bästa jag vet! Att få lära känna förälder och barn och klura på hur jag på bästa sätt ska handleda just denna familjen är en utmaning.
Och jag verkligen gillar den utmaningen!

Den får mig att växa i min roll som sömncoach. Den får mig att lyssna bättre på vilken känsla just det här barnet uttrycker och guida föräldern hur hon eller han på bästa sätt bemöter sitt barn.

Igår kväll tog jag bilen hem till familjen Jungebrant för att stötta i uppstarten av sömnträningen med Sam och Lennon.

Den tredje trillingen, Noah och storasyster Novalie var hemma hos mormor och morfar så att Emma och Jonatan kunde fokusera 100% på Sam och Lennon. Planen är att sömnträna i två steg: först sömntränas Sam och Lennon och därefter, om några veckor eller så är det dags att jobba med Noahs sömn.

Som alltid var jag ordentligt peppad på att få träffa familjen irl – vi hade träffats flera gånger via länk men att träffas på riktigt är ju ändå one level up! Klockan var strax efter 18 när Jonatan visade mig vägen upp till lägenheten där familjen tillfälligt bor i väntan på att deras hus ska bli klart för inflyttning. I lägenheten mötte jag Emma, Sam och Lennon. Efter en kortare repetition av läggning och annat var klockan 19 och dax för Sam och Lennon att gå och lägga sig.

fortsättning följer…

Här ser du Emma med Sam, Noah och Lennon! <3