30 december 2022

Lillis Räv och Sally Säl - en konversation mellan Sömncoachen och en mamma

Mamma: “Vi köpte Lillis räv när dottern var runt 9 månader och läggningarna och sömnen var KAOS! Gjorde ett halvhjärtat försök som faktiskt fungerade bra, läggningarna blev lättare! Sen föll vi ur det lite. Men sedan kanske ett halvår tillbaka har vi läst Lillis räv varenda kväll, dottern ÄLSKAR boken (hon är 20 månader nu). Så fort vi borstat tänderna springer hon in på sitt rum och tar fram boken och väntar på att vi ska läsa den. 😍 vi har inte följt den helt och hållet men ett tag kunde jag sitta på golvet ca en meter ifrån sängen och sjunga blinka lilla stjärna några gånger och läggningen tog 5 minuter utan gråt 🙏🏼 vilket är framsteg då hon innan vi började läsa boken varje kväll kunde skrika av ilska i över en timme innan hon somnade 😪 så även om jag inte följt alla bokens råd och inte kan lämna rummet innan hon somnat så har boken verkligen gett oss harmoniska läggningar och en så mycket tryggare tjej som GÄRNA lägger sig i sängen och somnar 👏”

Hanna: “Heeej! Jag blir så himla glad! Tänk att den lilla boken, med den lilla, lilla räven och med de allra mjukaste tassarna kan hjälpa er med sömnen. Och ni hittar er egna väg som funkar för er. Jag blir så glad att läsa det du skriver och ser den lilla tjejen springa och hämta boken💞!
Passa nu på att läsa min andra bok, den om den snälla sälungen Sally! Den är lixom skriven för din lila tjej, (barn 20 månader och äldre) Kraaaam!

Mamman: “Ja det har verkligen blivit en fin rutin hos oss ❤️ hon pekar och vi pratar om bilderna, gärna om hur Lillis målar, att han och stora räv borstar tänderna och tar på pyjamas och hur det står en potta på golvet, att Lillis ligger i sängen och sover och att han blir arg när han inte vill sova. Och vi pratar om hans leksaker och lilla nyckelpigan och hur mormor har glasögon 😍 älskar alla små detaljer hon märker och vill prata om! Har faktiskt tänkt på den andra boken men inte kommit till skott, men det får nog faktiskt bli att köpa den också 😍 tusen tack igen för en så mysig och fin bok 🙌”