Om mig: Mina egna barn och varje familj jag möter är mina bästa lärare! 

Född och uppvuxen i en stor familj med fem syskon i Göteborg. Har alltid haft ett stort intresse för inlärning och pedagogik , både på människa och djur. Utbildade mig till Ridlärare och därefter till Gymnasielärare. Har undervisat barn, ungdomar och vuxna i snart 20 år i många olika former. I min vardag omges jag av barn, elever och djur som alla bidrar till min fortsatta utveckling. En ständigt pågående process! 

Tillsammans med make, våra tre flickor, några katter och en hög med hästar bor jag på en gård utanför Göteborg. Vår äldsta  flicka föddes 2008 och då fördjupades mitt intresse för psykologi och hur vi medvetet kan påverka vår hjärna i olika riktningar med hjälp av tankar och känslor. Känslan kommer alltid före den medvetna tanken så när vi ringar in känslan så kan vi också börja påverka våra tankar. 

Sedan 2010 har jag handlett föräldrar som på olika sätt upplever att de är i behov av stöd när det gäller kommunikation, trygghet och sömn. Det är fantastiskt roligt att se hur föräldrar och barn utvecklas tillsammans med hjälp av den handledning jag erbjuder. Välkommen till Sömncoahen – din hjälp till tryggare sömn!

Hanna Bergenkull


Med Hannas handledning förbättrades vår dotters sömn dramatiskt redan första natten. Redan första dygnet somnade vår dotter om själv vid några tillfällen och efter ca 10 dagar av tydliga rutiner sov vår dotter tolv timmar per natt, varje natt… För oss var detta revolutionerande och både vår dotter och hela vår familj blev piggare och gladare.
— Josefin och Fredrik, Göteborg
När Hanna kom så visade hon oss praktiskt hur vi skulle göra, vi kunde ringa henne hur mycket vi ville och fråga om råd. Vi kunde ringa och vara ledsna -och glada!- och vi blev alltid bemötta med värme. Vi fick hjälpen vi letat efter och förtvivlat behövde. Jag kan ärligt säga att Hanna räddade mig. Utan henne hade jag inte velat ha fler barn och utan henne hade jag inte förstått hur det var möjligt att få en fungerande vardag med ett litet barn.
— Mamma till Alva 6 månader, Göteborg

”Hej Hanna!

Hoppas allt är bra med dig! Vill bara skicka en uppdatering från oss. E fyller ett år imorgon, och vi alla sover gott sedan månader tillbaka. E sover allt som oftast minst elva till tolv timmar i sträck. Vi är dig evigt tacksamma.”

- Mamma i Stockholm


____________________________

I januari 2019 handledde jag en svensk familj som bor i Los Angeles med Lilla Handledningspaketet.

“Det finns inte ord som kan beskriva den tacksamhet vi känner gentemot Hanna. Med hennes hjälp har jag och min man fått helt ny energi, jag behöver inte längre vara den som tar alla läggningar och uppvak. Det kan likväl min man eller en barnvakt göra. Jag har kunnat sluta amma helt och jag och min man kan äntligen sova i samma sovrum igen. Och matstunderna har blivit så mycket enklare och trevligare eftersom Theodore alltid är hungrig när mat står på schemat! Vi känner oss samtidigt ännu mer trygga i vår roll som föräldrar. Att ge Theodore ett syskon känns inte alls lika långt bort som innan. Vår älskade son har heller aldrig varit så utvilad, mätt och glad som nu! Precis som sina föräldrar uppskattar han rutiner, vilket han nu har fått. Något som i sin tur resulterat i en ständigt glad och nöjd liten kille. Vi upplever även att hans självkänsla samt självförtroende har påverkats positivt eftersom han nu är så trygg i sin vardag, i sig själv och med nya människor. Att ha barnvakt är inga problem, varken dag eller nattetid. Mamma och pappa behöver inte längre vara fysiskt närvarande för att han ska känna sig trygg. Att tillägga är att vi inte längre är rädda för att hamna tillbaka på ruta ett om Theodore exempelvis skulle bli sjuk eller få nya tänder. För med Hannas metod har vi inte bara ändrat hans sovbeteende utan även dess underliggande orsak.

Till alla sömnlösa föräldrar där ute! Det finnas hopp om ni är villiga att ta hjälp!

//Clara”

_____________________________

Göteborg mars 2019 - Stora Handledningspaketet

Föräldrar till 10 månaders tvillingpojkar skriver till mig och berättar hur det gått sedan jag var hos dom och handledde dem:

"Vi är så tacksamma att vi tog beslutet att satsa på bättre sömn för alla i familjen och att vi dessutom fick en sådan fullträff med en sömncoach som Hanna! Innan vi började med sömnträningen så hade våra tvillingpojkar vaknat minst varannan timme, oftast betydligt oftare sedan de föddes. Vi hade fått råd av BVC att sluta amma på natten men vi kände själva att det va mer än amningen som ställde till det för oss på natten. Med Hannas hjälp så har killarna lärt sig att somna och somna om på egenhand. Vi har fått ett nytt liv nu när alla får sova i sina egna sängar och en förälder kan lägga båda barnen. Hanna såg till att vi va mentalt förbereda under hela processen och att vi kände oss säkra med hur vi skulle hjälpa barnen att hitta sin trygghet. Vi önskar att vi inte hade väntat 8 månader innan vi kontaktade Hanna men vi är extremt glada att vi inte väntade längre!

Åter igen, tack tack tack! Vi är så tacksamma och imponerade av dig och hela processen. Din säkerhet och positivitet gjorde att allt kändes så tryggt och rätt.

Bästa hälsningar,

H, J, I och T “