Om mig: Mina egna barn och varje familj jag möter är mina bästa lärare! 

Född och uppvuxen i en stor familj med fem syskon i Göteborg. Har alltid haft ett stort intresse för inlärning och pedagogik , både på människa och djur. Utbildade mig till Ridlärare och därefter till Gymnasielärare. Har undervisat barn, ungdomar och vuxna i snart 20 år i många olika former. I min vardag omges jag av barn, elever och djur som alla bidrar till min fortsatta utveckling. En ständigt pågående process! 

Tillsammans med make, våra tre flickor, några katter och en hög med hästar bor jag på en gård utanför Göteborg. Vår äldsta  flicka föddes 2008 och då fördjupades mitt intresse för psykologi och hur vi medvetet kan påverka vår hjärna i olika riktningar med hjälp av tankar och känslor. Känslan kommer alltid före den medvetna tanken så när vi ringar in känslan så kan vi också börja påverka våra tankar. 

Sedan 2010 har jag handlett föräldrar som på olika sätt upplever att de är i behov av stöd när det gäller kommunikation, trygghet och sömn. Det är fantastiskt roligt att se hur föräldrar och barn utvecklas tillsammans med hjälp av den handledning jag erbjuder. Välkommen till Sömncoahen – din hjälp till tryggare sömn!

Hanna Bergenkull


Med Hannas handledning förbättrades vår dotters sömn dramatiskt redan första natten. Redan första dygnet somnade vår dotter om själv vid några tillfällen och efter ca 10 dagar av tydliga rutiner sov vår dotter tolv timmar per natt, varje natt… För oss var detta revolutionerande och både vår dotter och hela vår familj blev piggare och gladare.
— Josefin och Fredrik, Göteborg
När Hanna kom så visade hon oss praktiskt hur vi skulle göra, vi kunde ringa henne hur mycket vi ville och fråga om råd. Vi kunde ringa och vara ledsna -och glada!- och vi blev alltid bemötta med värme. Vi fick hjälpen vi letat efter och förtvivlat behövde. Jag kan ärligt säga att Hanna räddade mig. Utan henne hade jag inte velat ha fler barn och utan henne hade jag inte förstått hur det var möjligt att få en fungerande vardag med ett litet barn.
— Mamma till Alva 6 månader, Göteborg

”Hej Hanna!

Hoppas allt är bra med dig! Vill bara skicka en uppdatering från oss. E fyller ett år imorgon, och vi alla sover gott sedan månader tillbaka. E sover allt som oftast minst elva till tolv timmar i sträck. Vi är dig evigt tacksamma.”

- Mamma i Stockholm