Tacksam Stockholmsmamma,

Tusen tack för all din hjälp Hanna! När vi tog kontakt med dig mådde jag så oerhört dåligt på grund av sömnbrist. Jag hade svårt att tänka rationellt och att fatta beslut för att långsiktigt få Emma att sova. Det gällde bara att överleva dagen. I ren desperation bestämde jag mig för att vi skulle prova att anlita dig, det fick bära eller brista. Jag var inte alls övertygad att det skulle fungera. Jag kände dock förtroende för dig ganska direkt och att jag kunde dryfta mina tvivel med dig. Du lyssnade, stöttade oss i att ta rätt beslut, men var samtidigt inkännande och lyssnade till våra önskemål utan att pracka på oss att göra på exakt ditt sätt. Nu sover Emma 12 timmar per natt. Och jag känner att jag återfunnit mig själv. Dessutom är dagarna med ett barn som är gladare och tryggare, då hon vet vad hon ska förvänta sig, otroligt mycket lättare.

Mamma till Benjamin 1 1/2 år

Vi har kämpat med vår sons sömn ändå från det att han var nyfödd. Han har varit vaken två-tre timmar varje natt + flera korta uppvak. Man kan lätt säga att jag och min man varit två vrak. 
När vår son var 1 1/2 år tog vi ett av de bästa besluten vi har gjort. Vi anitade sömncoachen Hanna Bergenkull.
Nu sover sonen HELA nätterna! (Från typ 19.30-06.45) Och ett par timmar på dagarna! Det känns som att vi har fått livet tillbaka! 

Så för er som kämpar med sömnen kan vi VARMT rekommendera Hanna Bergenkull! Klok, påläst, peppande, inlyssnande -en person som man liksom bara gillar! Sonen sover bättre. Äter bättre. Är gladare. Och nattningarna tar typ 3 minuter eftersom man lär barnet att somna själv. Han ligger och småpratar för sig själv (världens gulligaste ljud!) och sedan somnar han trygg i vetskapen att mamma eller pappa finns utanför dörren. 
 

Metafor om att vara mamma eller pappa

 

Metaforer. Jag verkligen gillar metaforer! Den här liknelsen kom i mitt huvud för en tid sedan. Känner ni igen er? 

Mitt föräldraskap liknar en konstnärs arbete med sina tavlor. En konstnär använder, vid behov alla färger på sin färgpalett. Om någon grundfärg saknas är det svårt att skapa balans och dynamik i tavlan. Vissa dagar skapar konstnären konst som är vacker och ljuv och andra dagar skapar han konst som kanske inte är fullt så vacker men som väcker nya tankebanor, känslor och upplevelser. Dagar finns när konstnären ägnar sig åt att städa bort gammalt och klura på hur han kan gå vidare i sin utveckling. Det finns alltid mer att lära och mer att upptäcka. Konstnären vet att han aldrig kommer bli ”färdig” i sin roll som konstnär. 
Vissa dagar önskar han att han ägnat sig åt en mindre utmanande sysselsättning. Han ifrågasätter sin kompetens och sin förmåga. Tavlorna gör honom ibland ledsen, besviken och ibland även riktigt arg. Andra dagar är han fylld av gott självförtroende och litar på sin egen förmåga. Tavlorna gör honom glad, stolt och han fylls av förundran när han tittar på sina tavlor. Har jag skapat detta? En bubblande glädje växer inom honom. En del dagar är han bara trött och då skapas inget alls. Åren har lärt konstnären att just de dagar när han är sliten så är det okej att faktiskt inte skapa något alls. Att ibland inte utveckla något utan att istället bara finnas och tryggt vila i vetskapen om att det är när han vilar som något kan börja växa. 

Att vara dynamisk innebär att, vid behov, kunna använda alla färger på paletten. Att kunna växla mellan glädje, stolthet, ilska, beslutsamhet, irritation, lycka och alla andra känslor som finns i vardagen med sina barn. Det ligger en stor skatt i att försöka lära sig att måla med alla färger. Men det är så värt mödan!

//Sömncoachen 

Mamma till Alva 6 månader

Ytterligare en nöjd kund:

"När min familj fick hjälp av Sömncoachen var jag på gränsen till ett sammanbrott. Min dotter var ungefär 6 månader och sov aldrig mer än korta stunder. Inget vi testade fungerade och jag orkade knappt någonting; hela vardagen var som en trött och lättirriterad dimma på grund av spiralen av dålig sömn. (Även om vi som föräldrar försökte låta varandra sova ut så var det som att vara utan en riktning, vi hade liksom inget att luta oss mot, vi var osäkra och utmattade.) Föräldraskapet blev en strid för att skapa rutiner och få bra sömnvanor för vår lilla och oss själva.

Precis innan vi fick hjälp så letade jag -förtvivlad- efter andra lösningar. Läste om metoder och i böcker och gjorde en sömnlogg. Den visade att min dotter sov max 90 minuter i sträck under en vecka -inte så konstigt att vi alla var trötta.

När Hanna kom så visade hon oss praktiskt hur vi skulle göra, vi kunde ringa henne hur mycket vi ville och fråga om råd. Vi kunde ringa och vara ledsna -och glada!- och vi blev alltid bemötta med värme. Vi fick hjälpen vi letat efter och förtvivlat behövde. Jag kan ärligt säga att Hanna räddade mig. Utan henne hade jag inte velat ha fler barn och utan henne hade jag inte förstått hur det var möjligt att få en fungerande vardag med ett litet barn. Inte bara gav hennes inställning och hjälpsamhet sådant stort hopp -att vardagen kan fungera och faktiskt vara riktigt rolig!-  hon gav mig trygghet i att jag skulle kunna ha flera barn, att det var möjligt. Jag fick verktygen, som det heter så fint. Verktygen att skapa bra sömnrutiner och nätter där jag kunde sova ut och känna mig glad och utvilad, istället för att som i trans släpa mig till espressomaskinen. Det förändrade mitt liv, utan tvekan. De bäst spenderade pengarna i hela mitt liv."

Mamma till Alva 6 månader

Mamma till Axel 5 månader

Alltid kul att höra från en kund:

"Vår Axel var 5 månader när jag tog kontakt med Hanna. Orken, att sätta sig in i olika sovmetoder, var obefintlig.  Att valet föll på just en sömncoach berodde på att vi hört så gott om Hanna och hennes sömnprocess. 

Axel var ett barn som hade svårt att somna om kvällarna. Vi påbörjade läggningen vid 19.30-tiden och vanligtvis tog det mellan 45-60 minuter att få honom att somna. Vid 22-tiden vaknade han och efter ytterligare matintag somnade han om och sov i ytterligare 2 timmar. Så här fortlöpte sedan resterande del av natten. Många uppvak, alltid med efterföljande matintag. 

Redan under första natten, med Hannas fasta och hjälpande hand, sov Axel fler timmar i sträck än han någonsin tidigare gjort. Veckan som sedan följde bestod av snabba insomningar, få uppvak, inget matintag nattetid, fasta sovtider dag som natt samt en gladare och piggare Axel.

Vi möttes av en lyhörd, omsorgsfull, icke-dömande och uppriktig person i Hanna Bergenkull. Hon var disciplinerad och professionell, hela tiden med Axels bästa som mål. . Hanna fanns nära till hands under hela processen och handledningen vi fick var tät, genomtänkt och anpassad efter vår familj.

Jag kan med varm hand rekommendera Sömncoachen till Dig/Er som behöver hjälp. Vi fick de verktyg vi sökte, vi kände oss trygga i vår roll som föräldrar och Axel fann fröjden i att sova." 

- Mamma till Axel 5 månader

Josefin & Fredrik + 9 månaders dotter

Det är alltid kul att höra från en nöjd kund:

Vår dotter var 9 månader när vi tog kontakt med Hanna. Som nyfödd hade vår dotter sovit som en prinsessa men efter ca 6 månader vaknade hon ibland så ofta som var 45e minut. Vi konsulterade Hanna gemensamt för att skapa de rätta förutsättningar för god sömn. 

Med Hannas handledning förbättrades vår dotters sömn dramatiskt redan första natten. Redan första dygnet somnade vår dotter om själv vid några tillfällen och efter ca 10 dagar av tydliga rutiner sov vår dotter tolv timmar per natt, varje natt… För oss var detta revolutionerande och både vår dotter och hela vår familj blev piggare och gladare. Som många andra har vi sedan ibland kört i diket under semestrar och annat där rutiner bryts men vi har haft både kunskapen och verktygen att ställa detta tillrätta. Hanna är en fantastisk tjej som på ett trevligt och tydligt sätt hjälpte vår familj att sova. Vi skulle rekommendera Hanna till alla som söker handledning för en tryggare vardag. 

Lycka till!

Mvh Josefin & Fredrik